Virtuálne sídlo — riešenie, ktoré ocení každý, kto podniká

Začínate podnikať a premýšľate nad tým, ako sa dajú ušetriť finančné prostriedky? Jednou z možností je prenájom virtuálneho sídla. Čo to je, pre koho je vhodné a aké výhody vám prinesie?

Čo je to virtuálne sídlo

Podľa platnej legislatívy je každá firma pri svojom vzniku povinná uviesť svoje sídlo, ktoré nemusí byť rovnaké ako miesto podnikania. Ako sídlo firmy je možné uviesť akúkoľvek adresu domu, bytu alebo nebytového priestoru. Daný objekt nemusí byť vo vašom vlastníctve a nie ste povinní si ho ani prenajať. Stačí, ak máte na danom mieste užívacie právo, pričom je potrebné predložiť úradne osvedčený písomný súhlas vlastníka. Virtuálne sídlo je preto výhodným riešením pre začínajúcich podnikateľov, vyhovovať vám bude aj v tom prípade, že nevlastníte žiadnu nehnuteľnosť ani si ju neplánujete prenajať. Navyše vám umožní oddeliť pracovný život od súkromného.

Aké výhody má virtuálna adresa

Virtuálna adresa vám prinesie niekoľko výhod nielen na začiatku podnikania.

Zníženie nákladov

V porovnaní s prenájmom kancelárskych alebo obchodných priestorov znamená prenájom virtuálnej adresy mnohonásobne nižšie náklady. Znížite tak výdavky na chod spoločnosti a môžete ich namiesto toho venovať do jej rozvoja.

Lukratívna adresa

Adresa firmy jej jedným z faktorov, ktoré hovoria o samotnom podnikaní. Ak zvolíte lukratívnu adresu v budove, kde sídlia aj iné firmy, nachádzajú sa tam obchodné a kancelárske priestory, bude pôsobiť dôveryhodnejšie ako adresa rodinného domu alebo bytu.

Viac súkromia

Virtuálne sídlo v Bratislave zabezpečuje aj príjem pošty, v rámci doplnkových služieb tiež jej preposielanie. Počas chvíľ s vašou rodinou vás tak nebude rušiť poštár s úradnými zásielkami. Vašu domácu adresu nebudú poznať ani vaši obchodní partneri, klienti či prípadná daňová kontrola, čo vám prinesie viac súkromia.

Výhoda navyše v hlavnom meste

Oslovila vás možnosť prenajať si sídlo firmy so všetkými výhodami? Získate ich, ak si prenajmete virtuálne sídlo v Bratislave. Prenájom sídla v Bratislave vám prinesie navyše aj väčšiu anonymitu pred úradmi, ktorú iste ocení každý podnikateľ. V hlavnom meste je nižšia pravdepodobnosť kontroly (daňovej aj inej) v porovnaní s menšími mestami. I keď podnikáte v súlade so zákonom, takáto kontrola je vždy značnou časovou záťažou.

Oplatí sa vám virtuálne sídlo?

Virtuálne sídlo v Bratislave je výhodným riešením pre každého, kto nepotrebuje na podnikanie vlastné priestory. Oplatiť sa vám však môže aj vtedy, ak si priestory prenajímate alebo sa časom plánujete sťahovať do väčších. V prípade, že budete meniť adresu prevádzky, na vás nebude čakať povinnosť oznámiť túto zmenu úradom, obchodným partnerom či klientom.

Fotografia: © bigstockphoto

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]
1 komentár
  1. petra

    ja mam sidlo doma, neni to optimalne, chodia ku mne klienti

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *